Abonner på bloggen

Motta nyttige tips automatisk én gang i måneden på e-post.

Abonner på bloggen

Blogg

Samhandlingsløsninger

Samhandlingsløsninger – ikke bare en ny måte å snakke om jobb på

Enorme summer er investert og samhandlingsløsningene vi bruker på jobben blir stadig bedre – men effekten kommer ikke av seg selv. Hvordan sikre at nye IT-verktøy ikke bare gir oss en annen måte å snakke om jobb på – men faktisk representerer en annerledes måte å jobbe på som også bidrar til vekst?

Kontoret

Morgendagens arbeidsplass er her allerede

Verden er i endring – og arbeidsplassen og kontoret følger rett etter. Her deler vi våre tanker om kontoret og arbeidsplassen; hvor vi er, hvor vi skal – og hva som skal til.

Aktivitetsbasert arbeidsplass – hva betyr det?

 

Del 3 - Fremtidens kontor er litt her og litt der. Diskusjonen om utformingen av kontoret går varmt i norske virksomheter; åpne landskap eller et rom med dør, faste plasser eller clean desk - og hvor mye hjemmekontor er greit? Meningene er mange og samtalene blir lett emosjonelle. Men det må ikke være sånn. Riktig utformet, har fremtidens kontor en plass til alle.

Kontorene digitaliseres

Del 2 - Mobilitet og grenseløshet

I kjølvannet av de sosiale mediene var det ikke bare virksomhetens kunnskap som ble frigjort fra sine fysiske omgivelser, men de ansatte også. Kontorene skulle digitaliseres. Det ble starten på den perioden vi er inne i nå, med fokus på deling og digital samhandling.

FremtidensKontor572x381.jpg

Fremtidens kontorløsning

Del 1 - Fra silo og cellekontor til levende nettverk, mobile samhandlingsløsninger og aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Kontoret har vært igjennom en rivende utvikling de siste 30 årene. Sannsynligvis har vi bare sett starten.

Tar du nettsikkerheten på alvor?

Den digitale grunnmuren har i det siste blitt ristet som ved ett jordskjelv i hele verden, og truer cybersikkerheten til et stort antall bedrifter. Grunnmuren slår sprekker og bedriftseiere føler seg utrygge og nettsikkerheten er i høyfokus. Tar du nettsikkerheten på alvor?

SkapeKundereise.png

Hvordan skaper du den verdifulle kundereisen?

I takt med at stadig større strekninger av kundereisen tilbakelegges i digitale kanaler, øker dine muligheter til å selge mer til konkurransedyktige priser, gi bedre service og skreddersy tilbud. Forutstningen er at du henger med, også når kunden går offline.

Kontaktsenteret er en pengebinge

Kunnskap om kunden er fremtidens valuta. Mange glemmer at virksomhetens kontaktsenter egentlig er en pengebinge.

Samhandling: Betydningen av opplæring når nye IT-løsninger implementeres

Når nye IT-løsninger skal tas i bruk er det viktig å sikre opplæring selv om systemet tilsynelatende er intuitivt. Mange brukere setter seg inn i ting på egen hånd og finner de funksjonene de ønsker å bruke. Det finnes også mange gode guider og bruksanvisninger på norsk og de fleste andre språk. Mange av brukerne er IT-kyndige og er vant til å bruke IT-verktøy. Allikevel er det viktig å ikke undervurdere behovet for opplæring/innføring eller promotering/profilering i organisasjonen. Dette er spesielt viktig for å sikre at mål for innføringen oppnås.

Samhandling: Digital samhandling krever mer enn det rette utstyret

Gjør innføring av samhandlingsløsninger til en suksess

For at digital samhandling skal fungere, er det mer enn implementering av videokonferanseutstyret som må gjøres på rett måte. Teknologi og kompetanse – sammen med gode prosesser og tett dialog med brukerne – har stor betydning for om et samhandlingsprosjektet blir en suksess.

Mer_produktivitet_med_videokonferanse.jpg

Slik kan videomøter gi økt produktivitet

Samhandling på video åpner for nye produktive arbeidsmetoder.

Intern kommunikasjon står sentralt i alle virksomheter, og ikke minst i internasjonale virksomheter med kontorer i flere land. Hvis man ikke har kontroll på samhandlingsløsningene, risikerer bedriften å gå glipp av vekstmuligheter.

Datametrix_8198.jpg

Videokonferanse: Kutter kostnader, river siloer og bygger kommunikasjon

Møter på video kan gi solide gevinster hvis løsningen bygger på en helhetlig IT-strategi. Intern kommunikasjon i større virksomheter med lokasjoner i flere land på ulike kontinenter kan by på praktiske utfordringer, som tidssoner, geografisk spredning, språk- og kulturbarrierer. I tillegg kan tidligere teknologivalg være en hodepine. Vi snakker om legacy, der enkeltbedrifter har anskaffet ulike løsninger som ikke så lett fungerer sammen. Og da blir de heller ikke brukt noe særlig.

BC_SfB_200x133.png

Sparer penger og frigjør arbeidstid med videomøter

Oppgradering av videokonferanseutstyret kan effektivisere samhandling og gi solide forretningsmessige gevinster.

Samhandling: Slik får du effekt av videokonferanse

Videokonferanse gir effektiv kontakt med både kolleger og kunder, men det krever god planlegging. 

Bedre kapasitet på både fast- og mobilnett har gjort det mulig å snakke sammen ansikt-til-ansikt i prinsippet uansett hvor partene befinner seg. Men hvilket behov er det for å ha kolleger og forretningsforbindelser innen rekkevidde? Hvorfor skal du investere i slik kommunikasjon?

Datametrix_8111.jpg

Videokonferanse: 5 tips til økt lønnsomhet

Med enkle og bevisste grep kan du få god valuta for pengene som er lagt i bedriftens videokonferanseutstyr.

Ikke så sjelden får jeg tilbakemeldinger om at videokonferanseutstyret ikke svarer til forventningene og blir brukt langt mindre enn planlagt. Faktum er at du sitter på et redskap som kan gi positiv effekt på bunnlinjen. Her skal du få noen tips om hvorfor og hvordan.